ROYALSEKT- vinařská firma
VINAŘSKÁ FIRMA ROYALSEKT, MAĎARSKO – IZSÁK
VÍNA DOČASNĚ VYPRODÁNA
Firma se specializuje na výrobu velmi kvalitních sektů a svoji činnost zahájila již v roce 1970. Její prioritou je kvalita. V nedávné době došlo k významné modernizaci technologie výroby, což umožňuje produkci velmi kvalitních přírodních šumivých vín metodou CHARMAT (zkrácená metoda champagne“). Sekty zde vyráběné nejsou sycené kysličníkem uhličitým. Ten vzniká přírodní cestou ze zbytkového cukru, který je obsažen ve víně. Royalsekt vyrábí ojedinělé šumivé víno z čistě maďarské odrůdy zvané ARANY SÁRFEHÉR se zajímavou historií a s chráněným místem původu. Tento sekt se prodává v restauraci Fortuna v Budapešti na Hradě pod názvem Blanc Sec. Chloubou firmy je opravdu špičkový BIOSEKT CHARDONNAY extra dry vyráběný výhradně z biovína dováženého ze svahů pohoří Mátra. Získal řadu ocenění a zlatou medaili na celostátní soutěži biovín.
|
|
|
CHARDONNAY BIOSEKT száraz |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka: |
Zbytkový cukr:
13,5 g/l |
|
|
|
|
ARANY SÁRFEHÉR száraz |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka: |
Zbytkový cukr:
20 g/l |
|
|
|
|
SZENT ISTVÁN száraz |
Alkohol:
12 obj.% |
Kyselinka: |
Zbytkový cukr:
15 g/l |
|
|
|
|
SZENT ISTVÁN édes |
Alkohol:
11,5 obj.% |
Kyselinka: |
Zbytkový cukr:
53 g/l |
|
|
|
|
MUSCAT de Luxe édes |
Alkohol:
6,5 obj.% |
Kyselinka: |
Zbytkový cukr:
80 g/l |
|
|
|
|
MURCI |
Alkohol:
4,5 obj.% |
Kyselinka: |
Zbytkový cukr:
110 g/l |
|
|