TOKAJSKÉ VINAŘSTVÍ DÁNIEL SZABÓ

 TOKAJSKÉ VINAŘSTVÍ  DÁNIEL SZABÓ,  MAĎARSKO – SÁROSPATAK

Maďarský vinařský odborník, který pracuje v tokajské oblasti téměř 50 let. Je považován za nestora výroby a kvality tokajských tradičních vín. V roce 1995 si založil malou firmu a vyrábí limitované množství velmi kvalitních vín převážně oxidativní technologií. Excelentní jsou jeho úžasná archivní putnová ASZÚ vína. Rozloha jeho vinic je 2,5ha – pěstuje 70% odrůdu Furmint, 10% Hárslevelű a 10% Sárga Muskotály. Vína samorodná a putnová stáčí do lahví až po několikaletém zrání v dubových sudech a v tufových sklepích. Jeho vína jsou určena jen pro vybrané vinotéky a jsou velmi vhodná k archivaci.

V nabídce máme následující archivy:

SZAMORODNI száraz
1996
Alkohol:
13 obj.%
Kyselinka:
7,2 g/l
Zbytkový cukr:
2,3 g/l
SZAMORODNI száraz
1983
Alkohol:
11,5 obj.%
Kyselinka:
9,5 g/l
Zbytkový cukr:
1,1 g/l
SZAMORODNI édes
1996
Alkohol:
14 obj.%
Kyselinka:
6,3 g/l
Zbytkový cukr:
78 g/l
TOKAJI ASZÚ 5 puttonyos
1993
Alkohol:
13 obj.%
Kyselinka:
8,8 g/l
Zbytkový cukr:
157 g/l
TOKAJI ASZÚ 5 puttonyos
1988
Alkohol:
13 obj.%
Kyselinka:
10,45 g/l
Zbytkový cukr:
142 g/l
TOKAJI ASZÚ 6 puttonyos
1999
Alkohol:
12 obj.%
Kyselinka:
9,15 g/l
Zbytkový cukr:
155,3 g/l
TOKAJI ASZÚ 6 puttonyos
1989
Alkohol:
12 obj.%
Kyselinka:
9,15 g/l
Zbytkový cukr:
155,3 g/l
TOKAJI ASZÚESZENCIA 2000 Alkohol:
7,5 obj.%
Kyselinka:
14,3 g/l
Zbytkový cukr:
376 g/l