VINAŘSTVÍ FERRERI
VINAŘSTVÍ FERRERI, Santa Nimfa, SICÍLIE
Vinařství AZIENDA AGRICOLA FERRERI bylo založeno 3 společnostmi. Vychází z tradice svých předků, kteří pěstovali vinnou révu a vyráběli vynikající vína v této oblasti. Při výrobě se snoubí starodávné metody s moderními technologickými postupy. Podařilo se jim obnovit tradiční metodu zrání vína v sudech z kaštanového dřeva. Vinařství vlastní 50 ha vinic, které jsou rozmístněny na různých svazích od 250 po 500 m nadmořské výšky. Rozdíly v podnebí se projevují ve vůni i chuti vín. Pěstují odrůdy typické pro tuto oblast (Nero d´Avola, Inzolia, Catarratto či Zibibbo) i odrůdy mezinárodní (Chardonnay, Merlot). Cílem vinařství je dokonalost a vysoká kvalita. V jejich vínech lze zachytit podstatu, vřelost, vůni i lehkost ostrova Sicílie.
Vína tohoto vinařství získala mnoho ocenění na místních a mezinárodních soutěžích vín (VINITALI, SELECTIONS MONDIALES DES VINS CANADA, SELEZIONE NAZIONALE VINI DA PESCE, DECANTER AWC VIENNA atd.)
|
|
|
CABERNET SAUVIGNON IGT 2013 |
Alkohol:
13,5 obj.% |
Kyselinka:
5,6 g/l |
Zbytkový cukr:
3,5 g/l |
Cena:
360,-Kč |
|
|
|
|
AL MERAT barrique IGT
2012 |
Alkohol:
14 obj.% |
Kyselinka:
5,5 g/l |
Zbytkový cukr:
3,6 g/l |
Cena:
570,-Kč |
|
|
|
|
KARREN barrique IGT
2011 |
Alkohol:
14 obj. % |
Kyselinka:
5,6 g/l |
Zbytkový cukr:
3,8 g/l |
Cena:
570,-Kč |
|
|
|
|
BRASI NERO D´AVOLA IGT
2010 |
Alkohol:
14 obj.% |
Kyselinka:
6 g/l |
Zbytkový cukr:
3,2 g/l |
Cena:
745,-Kč |
|
|
|
|
INZOLIA IGP
2016 |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka:
5,8 g/l |
Zbytkový cukr:
4 g/l |
Cena:
295,-Kč |
|
|
|
|
CATARRATTO IGP
2016 |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka:
6 g/l |
Zbytkový cukr:
2,2 g/l |
Cena:
290,-Kč |
|
|
|
|
BRASI CATARRATTO IGP
2012 |
Alkohol:
13,5 obj.% |
Kyselinka:
6,5 g/l |
Zbytkový cukr:
3,8 g/l |
Cena:
445,-Kč |
|
|
|
|
PASSITO di ZIBIBBO IGT
2011 |
Alkohol:
14 obj.% |
Kyselinka:
5,2 g/l |
Zbytkový cukr:
80 g/l |
Cena:
790,-Kč |
|
|