Italská vína
Vinařství AZIENDA AGRICOLA FERRERI
Bylo založeno 3 společnostmi. Vychází z tradice svých předků, kteří pěstovali vinnou révu a vyráběli vynikající vína v této oblasti. Při výrobě se snoubí starodávné metody s moderními technologickými postupy. Podařilo se jim obnovit tradiční metodu zrání vína v sudech z kaštanového dřeva. Vinařství vlastní 50 ha vinic, které jsou rozmístněny na různých svazích od 250 po 500 m nadmořské výšky. Rozdíly v podnebí se projevují ve vůni i chuti vín. Pěstují odrůdy typické pro tuto oblast (Nero d´Avola, Inzolia, Catarratto či Zibibbo) i odrůdy mezinárodní (Chardonnay, Merlot). Cílem vinařství je dokonalost a vysoká kvalita. V jejich vínech lze zachytit podstatu, vřelost, vůni i lehkost ostrova Sicílie.VINAŘSTVÍ FERRERI & BIANCO, Santa Nimfa, SICÍLIE
Vína tohoto vinařství získala mnoho ocenění na místních a mezinárodních soutěžích vín (VINITALI, SELECTIONS MONDIALES DES VINS CANADA, SELEZIONE NAZIONALE VINI DA PESCE, DECANTER AWC VIENNA atd.)
|
|
|
CABERNET SAUVIGNON IGT
2013 |
Alkohol:
13,5 obj.% |
Kyselinka:
5,6 g/l |
Zbytkový cukr:
3,5 g/l |
Cena:
360,-Kč |
|
|
|
|
AL MERAT barrique IGT
2012 |
Alkohol:
14 obj.% |
Kyselinka:
5,5 g/l |
Zbytkový cukr:
3,6 g/l |
Cena:
570,-Kč |
|
|
|
|
KARREN barrique IGT
2011 |
Alkohol:
14 obj. % |
Kyselinka:
5,6 g/l |
Zbytkový cukr:
3,8 g/l |
Cena:
570,-Kč |
|
|
|
|
BRASI NERO D´AVOLA IGT
2010 |
Alkohol:
14 obj.% |
Kyselinka:
6 g/l |
Zbytkový cukr:
3,2 g/l |
Cena:
745,-Kč |
|
|
|
|
INZOLIA IGP
2016 |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka:
5,8 g/l |
Zbytkový cukr:
4 g/l |
Cena:
295,-Kč |
|
|
|
|
CATARRATTO IGP
2016 |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka:
6 g/l |
Zbytkový cukr:
2,2 g/l |
Cena:
290,-Kč |
|
|
|
|
BRASI CATARRATTO IGP
2012 |
Alkohol:
13,5 obj.% |
Kyselinka:
6,5 g/l |
Zbytkový cukr:
3,8 g/l |
Cena:
445,-Kč |
|
|
|
|
PASSITO di ZIBIBBO IGT
2011 |
Alkohol:
14 obj.% |
Kyselinka:
5,2 g/l |
Zbytkový cukr:
80 g/l |
Cena:
790,-Kč |
|
|
Vinařství Livon – Friuli Colli Orientali, San Giovanni al Natisone, ITÁLIE
Rodinné vinařství Azienda Agricola Livon bylo založeno otcem dnešních majitelů v roce 1964. Oba bratři rodiny Livon v roce 1990 významně zušlechtili vinohrady a zkvalitnili pěstování vinné révy i výrobu vína. V letech 1992-1997 rozšířili vinařství o 2 usedlosti a vinohrady v oblasti Friuli, dále zakoupili usedlosti a vinice (30 ha) ve vzdálenějším Toskánsku (oblast Chianti classico u městečka Radda) a v Umbrii (20 ha vinic). Vyrábějí vína řady CRU a CLASSICI. Jejich vína jsou nositeli řady ocenění. Vinařství má od roku 1989 zajímavou obchodní značku „winged woman“ (okřídlená žena).
V naší nabídce jsou jejich vína z oblasti Friuli a Toskánka.
|
|
|
SOLARCO DOC
2014 |
Alkohol:
13,5 obj.% |
Kyselinka:
3,8 g/l |
Zbytkový cukr:
0,6 g/l |
Cena:
489,-Kč |
|
|
|
|
BRAIDE ALTE IGT 2014 |
Alkohol:
14 obj. % |
Kyselinka:
3,9 g/l |
Zbytkový cukr:
0,8 g/l |
Cena:
879,-Kč |
|
|
|
|
TIAREBLÚ IGT 2012 |
Alkohol:
13 obj. % |
Kyselinka:
3,1 g/l |
Zbytkový cukr:
0,3 g/l |
Cena:
720,-Kč |
|
|
|
|
PICOTIS IGT
2011 |
Alkohol:
13,5 obj.% |
Kyselinka:
3,2 g/l |
Zbytkový cukr:
0,6 g/l |
Cena:
635,-Kč |
|
|
|
|
CHIANTI CLASSICO RISERVA DOCG
2011 |
Alkohol:
13,5 obj.% |
Kyselinka:
3,9 g/l |
Zbytkový cukr:
0,3 g/l |
Cena:
635,-Kč |
|
|
PIERPAOLO PECORARI, vinařská oblast FRIULI, městečko VENEZIA GIULIA, ITÁLIE
Vinařský region FRIULI se nachází v severovýchodní části Itálie. Je velmi výhodný pro pěstování vinné révy díky kvalitě půdy i podnebí. Rodinné vinařství Pecorari se nachází blízko italského města Gorizia na hranicích mezi Itálií a Slovinskem. Vlastní 40 ha vinic. Vinice mají na starodávných vinohradech 1. třídy nazvaných Kolaus, Olivers a Soris. Pěstují místní odrůdy jako Refosco či Friulano či Ribollu Giallu ale i mezinárodní jako Pinot Grigio či Chardonnay. Hrozny z mladších vinic zpracovávají v nerezových tancích, ze starších v dřevěných sudech. Při výrobě bílých vín používají metodu sur lie a battonage (po dobu 7-11 měsíců víno zraje na kvasinkách za častého promíchávání). Vytvoří se kvalitní přírodní víno s ovocnou vůní s možností delšího skladování. Červená vína klasická dozrávají 6 měsíců v nových sudech typu barrique, vína typu Riserva zrají 12-18 měsíců. VÍNA OBHOSPODAŘUJÍ BIODYNAMICKY. Jejich víno se proslavilo na všech kontinentech. Popíjejí ho členové italské vlády i čelní představitelé různých států světa. Získalo řadu ocenění v tuzemských i v zahraničních soutěžích. Víno rodiny Pecorari je oblíbené doma i ve světě a vyváží se do 22 zemí.
|
|
|
FRIULANO (TOKAI) DOP
2015
DOPRODEJ |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka:
5,6 g/l |
Zbytkový cukr:
0,2 g/l |
Cena:
340,-Kč |
|
|
|
|
MALVASIA ISTRIANA IGP
2015
DOPRODEJ |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka:
4,2 g/l |
Zbytkový cukr:
0,9 g/l |
Cena:
340,-Kč |
|
|
|
|
SAUVIGNON BLANC IGP
2015
DOPRODEJ |
Alkohol:
13 obj.% |
Kyselinka:
5,2 g/l |
Zbytkový cukr:
0 g/l |
Cena:
340,-Kč |
|
|
|
|
CHARDONNAY IGP
2015
DOPRODEJ |
Alkohol:
12,5 obj.% |
Kyselinka:
5,2 g/l |
Zbytkový cukr:
0,1 g/l |
Cena:
340,-Kč |
|
|
|
|
MERLOT barrique IGP
2014 |
Alkohol:
12,5 obj. % |
Kyselinka:
5,8 g/l |
Zbytkový cukr:
0,5 g/l |
Cena:
360,-Kč |
|
|
|
|
REFOSCO dal pedunculo
Rosso IGP
2013 |
Alkohol:
12 obj. % |
Kyselinka:
5,5 g/l |
Zbytkový cukr:
0,2 g/l |
Cena:
360,-Kč |
|
|
|
|
BAOLAR MERLOT
RISERVA barrique IGP
2011 |
Alkohol:
13,5 obj. % |
Kyselinka:
5,3 g/l |
Zbytkový cukr:
0,8 g/l |
Cena:
545,-Kč |
|
|