TOKAJI MASLÁS

Ročník:
2000
Obsah Alkoholu:
13 %
Zbytkový cukr:
18 g/l
Kyselinka:
6,8 g/l
Objem:
0,5 l
Popis:

Polosuchá tradiční tokajská specialita z odrůdy Furmint.

Patří mezi vína ASZÚ, Vyrábí se oxidativní metodou z matoliny po výrobě tokajské esence. 2-3 roky zraje v malých dřevěných sudech. Vyrábí se jen určitý ročník v malých sériích. Má úžasnou dlouhověkost.

Barva světle zlatavá. Vůně opečeného chleba, hrozinek a sušeného ovoce. V chuti plné, nesladké, vyrovnané a jemné. Dlouhá mandlová dochuť.

Vhodné pro milovníky méně sladkých botrytických vín. Kombinace s ovocem, sýry, ořechy ale i s jemnou uzeninou či drůbežím masem.

Cena: 380,-Kč