Tokaji Muzeális Aszú 5 puttonyos

Ročník:
2002
Obsah Alkoholu:
10,98 obj. %
Zbytkový cukr:
139,8 g/l
Kyselinka:
8,7 g/l
Objem:
0.5 l
Popis:

Archivní tradiční přírodně sladké tokajské víno.

Třetí stupeň výběrů z botrytických cibéb. Vyrobené tradičně v dubovém sudu z 5 puten botrytických cibéb výborného ročníku. Zrálo 5 let v malém dubovém sudu.

Dobře vyzrálé k okamžité konzumaci, ale možno dále archivovat za vhodných podmínek.

Barva jantarová, vůně bohatá typicky botrytická, v popředí med, karamel a zralá mandarinka.
Chuťově sladké, vyrovnané s mírnou kyselinkou.

Mimořádné a originální víno, výborný ročník.

Vhodné jako dezert při mimořádné příležitosti, v malých pravidelných dávkách slouží jako potravinový doplněk. Legendární afrodiziakum.