Archivní tradiční přírodně sladké výběrové víno.
1. stupeň výběrů z botrytických cibéb. Vyrobené z 3 puten (asi 75 kg) bobulí napadených ušlechtilou plísní Botrytis cinerea zvaných botrytické cibéby, které dodávají vínu vůni a chuť a významné zdraví prospěšné látky. Tato receptura je nejstarší na světě a vyvinutá právě v tokajské oblasti. Oxidativní technologie výroby, 3 roky zraje v malých dubových sudech.
Vhodné k okamžité konzumaci i k další archivaci. Výborný ročník.
Barva lesního medu, vůně botrytická – opečený toast, sušené meruňky, med a karamel. V chuti sladké, tělnaté víno, připomíná sušené datle, griliáš a čerstvé hrozinky. Výtečné jako dezert nebo k dezertu při slavnostních příležitostech. Dobře se snoubí s kvalitní paštikou, se sýry s bílou či modrou plísní a s moučníky z medu a ovoce.