TOKAJI 3 PUTTONYOS ASZÚ

Ročník:
1999
Obsah Alkoholu:
11,7 %
Zbytkový cukr:
88 g/l
Kyselinka:
8,4 g/l
Objem:
0,5 l
Popis:

Archivní tradiční přírodně sladké výběrové víno.

1. stupeň výběrů z botrytických cibéb. Vyrobené z 3 puten (asi 75 kg) bobulí napadených ušlechtilou plísní Botrytis cinerea zvaných botrytické cibéby, které dodávají vínu vůni a chuť a významné zdraví prospěšné látky. Tato receptura je nejstarší na světě a vyvinutá právě v tokajské oblasti. Oxidativní technologie výroby, 3 roky zraje v malých dubových sudech.

Vhodné k okamžité konzumaci i k další archivaci. Výborný ročník.

Barva jantaru, intenzivní vůně čerstvě opečené chlebové kůrky, hrozinek, datlí a fíků a karamelu. V chuti jemně sladké, plné a koncentrované víno. Výtečné jako dezert nebo k dezertu při slavnostních příležitostech.