TOKAJI MUZEÁLIS ASZÚ ESZENCIA CHAMPION

Ročník:
1993
Obsah Alkoholu:
11,5 %
Zbytkový cukr:
280 g/l
Kyselinka:
9,2 g/l
Objem:
0.5 l
Popis:
Tradiční archivní tokajská sladká specialita vynikajícího ročníku. 

Je považována za nejvyšší stupeň ASZÚ vín – výběr z botrytických cibéb.  Označuje se též jako „8 putnové ASZÚ“ a je vyrobena oxidativní technologií z nejkvalitnějších bobulí tokajských odrůd napadených ušlechtilou plísní Botrytis cinerea. Zrála 10 let v dubovém sudu v tufovém sklepě. Dobře skladována je kvalitní i 50 let.

Barva sytě karamelová. Vůně sušených datlí a fíků, griliáše, vanilky, medu, kávy a hřebíčku. Chuť jemně sladká připomínající karamel, marmeládu z fíků a hrušková povidla. Výjimečný dezert při mimořádné příležitosti a unikátní dar při životním jubileu. Obsahuje řadu látek prospívajících zdraví. Velmi vzácné víno ojedinělého ročníku a originálního charakteru.

Víno je držitelem několika  významných ocenění z mezinárodních soutěží vín.