TOKAJI MUZEÁLIS ASZÚ ESZENCIA CHAMPION
Ročník: 1993 |
|
Obsah Alkoholu: 11,5 % |
Zbytkový cukr: 280 g/l |
Kyselinka: 9,2 g/l |
Objem: 0.5 l |
Popis: Tradiční archivní tokajská sladká specialita vynikajícího ročníku. Je považována za nejvyšší stupeň ASZÚ vín – výběr z botrytických cibéb. Označuje se též jako „8 putnové ASZÚ“ a je vyrobena oxidativní technologií z nejkvalitnějších bobulí tokajských odrůd napadených ušlechtilou plísní Botrytis cinerea. Zrála 10 let v dubovém sudu v tufovém sklepě. Dobře skladována je kvalitní i 50 let. Barva sytě karamelová. Vůně sušených datlí a fíků, griliáše, vanilky, medu, kávy a hřebíčku. Chuť jemně sladká připomínající karamel, marmeládu z fíků a hrušková povidla. Výjimečný dezert při mimořádné příležitosti a unikátní dar při životním jubileu. Obsahuje řadu látek prospívajících zdraví. Velmi vzácné víno ojedinělého ročníku a originálního charakteru. Víno je držitelem několika významných ocenění z mezinárodních soutěží vín. |