TOKAJI ASZÚ 6 puttonyos r. 2006

Ročník: 2006
Obsah Alkoholu: 12,5 % Zbytkový cukr: 153 g/l
Kyselinka: 10,6 g/l Objem: 0.5 l
Popis:

Tradiční tokajský sladký výběr z cibéb, výborný ročník.

Při jeho výrobě se spotřebovalo 6 putní – asi 150 kg cibéb. Barva sytě hnědavá. Husté, plné, velmi vyzrálé víno vyrobené tradiční technologií a dlouho zrající v dubových sudech.  Sladce medová vůně, harmonie zbytkového cukru a kyselinky. V chuti ovoce, med, datle, fíky.

Víno vhodné pro výjimečné příležitosti jako excelentní dezert po slavnostním menu. Výtečná kombinace s čokoládovými dorty a zákusky. Archivací bude ještě kvalitnější, jemnější.