Tokajský tradiční sladký výběr z botrytických cibéb. Vyšší stupeň tokajských vín ASZÚ vyrobných oxidativní technologií v dubovém sudu z ručně sebraných cibéb základních tokajských odrůd. Je jich potřeba nasbírat 5 puten (asi 125 g) na 136 l vína. Zraje několik let v dubových sudech v tufových sklepech a dále v láhvi.
Barva jantarová. Vůně čerstvých hrozinek, opečeného chleba, griliáše. V chuti plné a tělnaté, připomíná sušené ovoce, karamel a ořechy. Víno získalo mnohá ocenění – zlaté medaile v roce 2012 a 2013 v oblasti soutěží vín a zlatou medaili v roce 2012 v mezinárodních soutěži vín VinAgora. Výborné jako dezert po slavnostním menu, tradičně k různým úpravám husích jater nebo jen tak pro dobrou náladu a zdraví. Legendární afrodiziakum. Vhodné k archivaci.