Tokajský tradiční sladký výběr z botrytických cibéb.
1. stupeň tokajských putnových vín ASZÚ vyrobených oxidativní technologií ze 3 základních tokajských odrůd (Furmint, Hárslevelü i Sárga Muskotály) a zrajících několik let v dubových sudech v tufových sklepech. Na jeho výrobu jsou třeba 3 putny ručně sebraných botrytických cibéb (asi 75 kg) na 136 L vína.
Barva lesního medu, vůně botrytická, medová, hrozinková, anýz a badyán, tabák. Chuťově sladké připomínající fíkovou marmeládu, pražené mandle a oříšky. Harmonie cukru a kyselinky, plné a opaleskující. Archivace velmi vhodná.
Výborné jako dezert nebo v kombinaci s piškotovými a vanilkovými moučníky.
V nabídce je obdobné víno Tokaji ASZÚ 3 puttonyos ročník 2010, cena 340,-Kč a ročník 2008 za 380,-Kč.