Tradiční tokajský archivní přírodně sladký výběr z botrytických cibéb. Někdy se mu říká 8 putnové ASZÚ. Ojedinělé a unikátní víno, které se vyrábí alkoholovým kvašením botrytických cibéb jen nejlepších ročníků a sklizených ručně na nejkvalitnějších půdách tokajské oblasti. Vyžaduje speciální technologii výroby a dlouhodobé zrání v tokajských sudech a tufových sklepích. K dispozici jen v limitovaném množství. Další archivace za vhodných podmínek.
Barva hrozinková. Vůně velmi bohatá a silná (sušené ovoce, ořechy, karamel, vanilka, skořice, badyán, tabák). V chuti sladké, extraktivní a vyzrálé víno, ale současně pikantní a nevšední díky vysoké zbytkové kyselince. Jedno z nejkvalitnějších zázraků přírody z tokajské oblasti. Přirozený bioprodukt. Vhodné k další archivaci.
Doporučena minimální denní dávka pro pevné zdraví i dobrou náladu (pro obsah enzymů, vitamínů a minerálů), ale s ohledem na obsah alkoholu.