Archivní tradiční tokajské výběrové přírodně sladké víno, mimořádný ročník.
Nejvyšší stupeň putnových ASZÚ vín – výběrů z botrytických cibéb.Na jejich výrobu se ručně sesbírá 6 puten (asi 150 kg) botrytických cibéb na jeden 136 L dubový sud. Oxidativní technologie, zraje několik let v sudu a dále v lahvi v tufových sklepech.
Barva karamelová. Vůně intenzivně botrytická (sušené meruňky, datle a fíky, karamel, opečený chléb, tabák, badyán a vanilka). Pikantně sladká a harmonická chuť díky vysoké kyselince. Plné, vysoce extraktivní víno, které uspokojí náročné konzumenty. Podává se na závěr slavnostní večeře jako vynikající tečka. Vhodné k čokoládovým dortům a koláčkům a samozřejmě k husím játrům. Další archivací bude ještě jemnější a vzácnější.