TOKAJI ASZÚ 6 puttonyos r. 1999

Ročník:
1999
Obsah Alkoholu:
12 %
Zbytkový cukr:
155,3 g/l
Kyselinka:
9,15 g/l
Objem:
0.5 l
Popis:

Archivní tradiční tokajské výběrové přírodně sladké víno, mimořádný ročník.

Nejvyšší stupeň putnových ASZÚ vín – výběrů z botrytických cibéb.Na jejich výrobu se ručně sesbírá 6 puten (asi 150 kg) botrytických cibéb na jeden 136 L dubový sud. Oxidativní technologie, zraje několik let v sudu a dále v lahvi v tufových sklepech.

Barva karamelová. Vůně intenzivně botrytická (sušené meruňky, datle a fíky, karamel, opečený chléb, tabák, badyán a vanilka). Pikantně sladká a harmonická chuť díky vysoké kyselince. Plné, vysoce extraktivní víno, které uspokojí náročné konzumenty. Podává se na závěr slavnostní večeře jako vynikající tečka. Vhodné k čokoládovým dortům a koláčkům a samozřejmě k husím játrům. Další archivací bude ještě jemnější a vzácnější.