Tradiční archivní jednodruhové výběrové sladké víno. Poslední stupeň tokajských výběrů z botrytických cibéb vyrobených oxidativní technologií. K jejich výrobě je nutno 6 puten (tj asi 150 kg) ručně sebraných vyzrálých bobulí odrůdy Furmint napadených ušlechtilou plísní Botrytis cinerea.
Barva sytě jantarová. Vůně sušeného ovoce, švestkových povidel, medu a karamelu. Chuť plná, sladká a jemná, ale vzhledem k vyšší kyselince harmonická. Rozhodně se nejedná o prázdné a unavené víno. Dlouhá dochuť, vysoce extraktivní. Víno získalo mnohá ocenění na světových soutěžích vín. Hodí se jako luxusní dárek, dezert po slavnostní večeři. Doporučeno s čokoládovým dortem či zákusky s čokoládou. Jeho prospěšné účinky na zdraví se tradují více jak století a jsou i vědecky potvrzené. Nevšední víno i pro náročného zákazníka.