Tradiční tokajské přírodně sladké víno. Originální víno s tradiční technologií výroby i zrání v dubových sudech.
Třetí stupeň klasických tokajských výběrů z botrytických cibéb. Na jejich výrobu je třeba 5 puten ručně sbíraných botrytických cibéb (tj. asi 125 kg). Vhodné k archivaci.
Jedno z nejkvalitnějších tokajských vín, kterému se již několik století přisuzují zázračné účinky na lidské zdraví a psychickou pohodu. Je považováno za afrodiziakum.
Barva lesního medu. Vůně karamelu a medu, zralých broskví a čerstvě opečeného pečiva. Chuťově plné a tělnaté, sladké jako sušené datle a fíky. Jemná kyselinka připomíná čerstvé zralé ovoce a vyrovnává vysoký zbytkový cukr.
Toto víno se podává k různým úpravám husích jater, dobře se snoubí se sýry s ušlechtilou plísní. Výtečné je jako dezert po slavnostní večeři. Doporučená kombinace s moučníky s čokoládou a s ovocem.
Nádherný dárek.