Tradiční výběrové sladké víno. Třetí stupeň klasických tokajských výběrů z botrytických cibéb vyrobených šetrnou oxidací. Na jejich výrobu je třeba 5 puten ručně sbíraných cibéb (tj. asi 125 kg). Dozrává v malých dubových sudech. Vhodné k archivaci. Jedno z nejkvalitnějších tokajských vín, kterému se již několik století přisuzují zázračné účinky na lidské zdraví a psychickou pohodu.
Barva jantarová. Vůně medu, broskví, zázvoru a vanilky. Chuť plná, sladká jako zralé broskve a meruňky, harmonická (vysoká kyselinka). V dochuti skořice a pomerančová kůra.
Toto víno se podává k různým úpravám husích jater. Je považováno za afrodiziakum.
Výtečné je jako dezert po slavnostní večeři. Doporučena kombinaci s dortem se šlehačkou či máslovým krémem. Vhodné pro mimořádné oslavy a jako jedinečný dárek.