Tokaji Muzeális Aszú 5 puttonyos Furmint

Ročník:
2000
Obsah Alkoholu:
12 obj. %
Zbytkový cukr:
149 g/l
Kyselinka:
9,1 g/l
Objem:
0.25 l
Popis:

Tradiční tokajský přírodně sladký archiv. Třetí stupeň tradičních tokajských výběrů z botrytických cibéb. Vyrobený v dubových sudech z pěti puten ručně sebraných botrytických cibéb pouze z odrůdy Furmint a mimořádného ročníku. Pět let zrálo v klasickém dubovém sudu a dále v lahvi. Dobře vyzrálé, ale možno dále archivovat.

Barva jantarová, vůně sušených hrušek a kandovaného zázvoru, opečeného toast a karamel. Chuťově plné a harmonické, sladkost připomíná sušené ovocné plody, pražené mandle a hrozinky.

Výborné zakončení slavnostního menu. Malá denní dávka slouží jako potravinový doplněk.

Dárek i pro náročné milovníky tokajských putnových vín.