TOKAJI ASZÚ 4 puttonyos 1999, Furmint

Ročník: 1999
Obsah Alkoholu: 13 % Zbytkový cukr: 93 g/l
Kyselinka: 8,2 g/l Objem: 0.5 l
Popis:

Tradiční archivní výběrové sladké víno, vyrobené z botrytických cibéb jedné odrůdy (Furmint). Vyzrálé v dubovém sudu v tufových sklepech. Mimořádný ročník.Barva světle jantarová. Vůně botrytická se sušeným ovocem, opečenou kůrkou chleba, badyán, anýz. Chuť sladká, kořeněná a pikantní, s příchutí sušené pomerančové kůry. Tělnaté víno s dlouhou dochutí. Výborné k ořechovým a mandlovým zákuskům.

Výtečná je malá sklenka denně pro zdraví i pro dobrou náladu. Luxusní dárek.