TOKAJI ASZÚ 3 puttonyos r. 2006

Ročník:
2006
Obsah Alkoholu:
12,5 %
Zbytkový cukr:
79,6g/l
kyselinka:
9,2g/l
Objem:
0.5 l
Popis:

Tradiční výběrové sladké víno.

První stupeň klasických tokajských výběrů z botrytických cibéb vyrobených tradiční oxidativní technologií a zrajících v malých  dubových sudech. Při jejich výrobě je potřeba 3 putny (asi 75kg) ručně sbíraných botrytických cibéb na jeden 136 litrový dubový sud.

Výborný ročník, vhodné k archivaci.

Barva zlatavá. Vůně medu a sušených meruněk, známky koření skořice, hřebíček a vanilka.

Plné, sladké a pikantní víno (vzhledem k vysoké kyselince a jen jemné oxidaci). V chuti se snoubí sladké koření a švestková povidla, opečený toast, dlouhá dochuť.

Výtečné jako dezert. Vhodná kombinace s plísňovým sýrem či lehkých zákuskem.

Cena: 440,-Kč